YHC Logo 2024 Zwart
Masterclass

Masterclass Insuline

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Inloggen om te bekijken
Begin
This training is currently closed

Waar gaat de masterclass over?

Deze masterclass gaat over insuline. In deze informatieve video worden verschillende aspecten van insuline grondig behandeld.

Allereerst wordt de essentie van insuline uitgelegd. Insuline is een hormoon dat een cruciale rol speelt in ons lichaam. Het reguleert de bloedsuikerspiegel en is onmisbaar voor een gezonde stofwisseling.

Een ander onderdeel van de masterclass richt zich op de invloed van (kunst)licht op insuline. We leggen uit hoe blootstelling aan bepaalde lichtbronnen, waaronder kunstlicht, onze insuline niveaus kan beïnvloeden en daarmee ons metabolisme kan beïnvloeden.

Maar hoe werkt insuline eigenlijk in het lichaam? Deze vraag wordt uitgebreid beantwoord, waarbij wordt ingegaan op de details van insuline signalering en hoe het de opname van glucose in cellen reguleert.

Een ander deel van de masterclass behandelt de complexe relatie tussen cortisol, stress en insuline. Hier wordt onderzocht hoe stresshormonen zoals cortisol invloed kunnen hebben op insuline niveaus en hoe chronische stress het metabolisme kan verstoren.

Ten slotte wordt de invloed van voeding besproken. Je leert welke soorten voeding de insulinespiegels kunnen beïnvloeden en hoe voedingskeuzes een belangrijke rol kunnen spelen bij het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel.

Kortom, deze masterclass geeft je kennis en nieuwe inzichten over insuline, een hormoon dat van vitaal belang is voor onze gezondheid.

Wat ga je leren?

  • Wat is insuline nu precies en wat is de exacte functie in het lichaam?
  • Wat is de invloed van (kunst)licht op insuline?
  • Hoe werkt insuline precies in het lichaam?
  • De relatie met cortisol, stress en insuline wordt besproken.
  • De invloed van bepaalde soorten voeding op jouw insulinespiegels komen aan bod. 
  • Je krijgt praktische tips om jouw insulinespiegels te verbeteren.

Training Inhoud

Uitklappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen