YHC Logo 2024 wit
Over ons

Your Health Concept

Over Ons

OVER YOUR HEALTH CONCEPT

Het ontdekken en verhelpen van de oorzaak

Your Health Concept is een reeks van ideeën en overtuigingen die voortkomen uit verschillende disciplines binnen de wetenschap, rondom het thema persoonlijke gezondheid. Wij zien gezondheid als het vermogen tot aanpassing in relatie tot de omgeving, waar we ziekte zien als het onvermogen tot aanpassing aan de omgeving.

Your Health Concept staat voor het ontdekken en verhelpen van de oorzaak in elk individueel geval.

ONTSTAAN van YOUR HEALTH CONCEPT

Ons verhaal

In 2018 start Thomas van Doorn met het bedrijf Your Health Concept. In zijn directe leefomgeving ziet hij steeds vaker een terugkomend familieprobleem: het niet kunnen oplossen/verlichten van gezondheidsklachten van mensen die je lief hebt. Iedereen krijgt helaas te maken met mensen om zich heen die ziek worden. Het aanzien van een dalende levenskwaliteit en levensvreugde van een dierbare is moeilijk. Van Doorn verdiept zich in kwantum biologie, om alternatieve behandelingen omtrent chronische gezondheidsklachten vorm te geven. 

In 2019 sluit Myrlon van Ravenstein zich aan, met voeding als aandachtsgebied. Vanuit haar werkzaamheden als tandarts heeft van Ravenstein een interesse in voeding. Door middel van verschillende cursussen verbreedt ze haar kennis en specialiseert zich uiteindelijk in biologische tandheelkunde.

De holistische visie op gezondheid krijgt in deze periode meer vorm binnen Your Health Concept. In 2020 krijgt ook het psychosociale aspect een plaats in de behandelingen. Ruud Elfers vult als extra behandelaar het holistische behandelspectrum aan.

Vanuit de gebundelde specialismen ontwikkelt het bedrijf verschillende behandeltrajecten en masterclasses rond het thema persoonlijke gezondheid.

onze missie

Het herdefiniëren van gezondheid

De gezondheidscrisis in Nederland verspreidt zich razendsnel. Er zijn bijna 11 miljoen mensen die te kampen hebben met chronische ziektes. Dit varieert van hormonale disbalans tot diabetes type 2, slapeloosheid, darmproblematiek, huidaandoeningen en nog vele andere chronische ziekten.

Bij Your Health Concept, verschuiven we de huidige gezondheidsparadigma’s. We onthullen een nieuw pad, weg van  medicatie, richting de baanbrekende wetenschap van kwantumbiologie en de kracht van de zon.

Wij geloven dat je de regisseur van je eigen gezondheid kunt zijn. Dat je ziektes kunt genezen die de huidige gezondheidszorg als chronisch bestempeld. In onze praktijk wordt dit keer op keer bewezen, door deze klachtenbeelden in slechts 16 weken om te buigen. We willen je uitdagen om je perceptie van gezondheid te transformeren, om je natuurlijke genezingsvermogen te herontdekken en om te leren hoe je op een holistische en duurzame manier gezond kunt zijn.

Bij Your Health Concept, geloven we niet in het bestrijden van het symptoom, maar in het aanpakken van de oorzaak. We introduceren een nieuwe aanpak weg van medicatie door invloed van diverse soorten lichttherapie en baanbrekende wetenschap van kwantumbiologie. Wij geloven dat de sleutel tot gezondheid in jouw handen ligt.

WIE ZIJN WIJ

Behandelteam

Thomas
van Doorn

Thomas van Doorn, oprichter van Your Health Concept, is een expert in het behandelen van chronische klachten zonder medicatie.

Hij heeft een unieke benadering ontwikkeld om chronische klachten te behandelen zonder het gebruik van medicatie.

Voordat Thomas zich volledig toelegde op gezondheid, was hij actief op prestatief niveau in de tenniswereld. Deze ervaring stelde hem in staat om een brug te slaan naar topsporters, waardoor hij hen methodes kon aanreiken die specifiek op hun behoeften zijn afgestemd en hen hielp om hun potentieel volledig te benutten.

Als orthomoleculair consulent en met een afgeronde opleiding aan de CHEK Academy, een gerenommeerd instituut voor holistische gezondheid en fitness, beschikt Thomas over een uitgebreide set van vaardigheden en kennis om mensen te begeleiden naar optimale gezondheid. Hij is ervan overtuigd dat een gezonde levensstijl voor iedereen haalbaar is en streeft ernaar om mensen te helpen hun eigen gezondheid te transformeren.

Naast zijn opleiding en ervaring heeft Thomas zich verdiept in mitochondriale training onder leiding van zijn mentor Dr. Jack Kruse. Dit heeft zijn inzicht in de rol van mitochondriën — de energiecentrales van onze cellen — in het bereiken van optimale gezondheid verder verdiept en verrijkt.

Met een bewezen staat van dienst in het begeleiden van individuen naar een leven vol vitaliteit en welzijn, is Thomas van Doorn toegewijd aan het delen van zijn kennis en expertise om anderen te helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken. 

Myrlon
van Ravensteijn

Myrlon van Ravensteijn is co-founder van Your Health Concept.

Van oorsprong is ze integraal tandarts en hiernaast heeft ze zich toegelegd op de circadiane biologie.

Dit maakt haar een pionier die traditionele en moderne geneeskundige benaderingen vakkundig integreert.

Myrlon is van mening dat de wetenschap van circadiane en kwantumbiologie sneller aan het opkomen is dat institutionele curricula kunnen bijbenen. Artsen uit de gezondheidszorg zullen ook bekend moeten geraken met deze kennis om zich aan deze paradigmaverschuiving aan te passen.

Zij is van mening dat mensen geen optimale gezondheid kunnen bereiken wanneer zij geen rekening houden met hun lichtomgeving.

Zij richt ze zich op het lichaam als een samenhangend, integraal systeem.

Ze zoekt naar de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen om een meer volledige en kwalitatief hoogwaardige zorg te bieden.

SCHRIJF JE IN

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang direct & gratis de Your Health Concept Seizoenswijzer.