YHC Logo 2024 Zwart
Masterclass

Masterclass Huid

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Inloggen om te bekijken
Begin
This training is currently closed

Waar gaat de masterclass over?

De masterclass over huidgezondheid is een informatieve en verhelderende masterclass die de oorzaak van de meeste huidklachten blootlegt.

Een van de belangrijke onderwerpen die we behandelen, is het opbouwen van zongevoeligheid. We leggen uit hoe het geleidelijk blootstellen van de huid aan zonlicht kan helpen om een gezonde zongevoeligheid op te bouwen, waardoor de huid beter beschermd is tegen schadelijke effecten van de zon.

Daarna duiken we dieper in de rol van cathelicidine, een natuurlijk eiwit in ons lichaam dat een cruciale rol speelt bij het beschermen van de huid tegen infecties en ontstekingen. We bespreken hoe het activeren van cathelicidine de huidgezondheid kan bevorderen.

Vitamine D is ook een centraal onderwerp in deze sessie. We onthullen hoe vitamine D, vaak geassocieerd met zonlicht, van essentieel belang is voor een gezonde huid en welke rol het speelt bij diverse huidproblemen.

Hoewel zonlicht gunstig kan zijn voor de huid, behandelen we ook het belang van verstandige blootstelling aan zonlicht om schade te voorkomen. We benadrukken dat simpelweg vitamine D-supplementen slikken niet altijd hetzelfde effect heeft als natuurlijke zonblootstelling.

Een ander aspect dat we aansnijden, is de invloed van kunstlicht op de huid. We bespreken hoe bepaalde vormen van kunstlicht negatieve gevolgen kunnen hebben voor de huid en we bieden inzichten over hoe we onze huid kunnen beschermen tegen deze schadelijke effecten.

Tot slot behandelen we het belang van voldoende UV-licht. We leggen uit waarom te weinig blootstelling aan UV-licht nadelige effecten kan hebben op de huid en hoe een gebalanceerde benadering van zonlicht gunstig kan zijn voor onze huidgezondheid.

Wat ga je leren?

  • Wat oorzaken zijn van bepaalde huidaandoendingen zoals rosacea, psoriasis, eczeem en acne.
  • Het effect van zonlicht, vitamine D3 op de huid.
  • De werking van cathelicidine.
  • Invloed van niet natuurlijk licht op de huid.

Training Inhoud

Uitklappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen