YHC Logo 2024 Zwart
Masterclass

Masterclass DHA

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Inloggen om te bekijken
Begin
This training is currently closed

Waar gaat de masterclass over?

Docosahexaeenzuur (DHA) is een essentieel omega-3 vetzuur, van cruciaal belang voor de menselijke gezondheid. Het is niet zelf aan te maken door het lichaam en moet dus via voeding of supplementen worden verkregen. DHA speelt een sleutelrol in de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel, met name tijdens de zwangerschap en vroege kinderjaren. 

 

Het is tevens belangrijk voor de hartfunctie en het immuunsysteem en wordt gevonden in vette vis en algenolie. Bovendien heeft DHA invloed op de cognitieve functies, stemming, ontstekingsremming, hartgezondheid, immuunrespons, gezichtsvermogen, foetale ontwikkeling, hormonale balans, ontgifting, botgezondheid en het heeft anti-aging eigenschappen. Ook is het heel belangrijk voor het zicht. In deze video legt Thomas precies uit waarom DHA dus zo belangrijk is om vaker toe te voegen aan je dieet, zeker in de moderne maatschappij.

Wat ga je leren?

 • Waarom is DHA zo belangrijk en missen we het te veel in een Westers dieet?
 • DHA is ontzettend belangrijk voor hersengezondheid:
  DHA is fundamenteel voor de ontwikkeling en functie van de hersenen, beschermt tegen neurologische aandoeningen, en ondersteunt cognitieve processen zoals geheugen en de capaciteit om problemen te kunnen oplossen.
 • Wat is de impact van DHA op emotie en gemoedstoestand?
  DHA beïnvloedt neurotransmitters zoals serotonine en dopamine,
 • Voordelen voor het hart en immuunsysteem:
  Het speelt een rol bij het verminderen van ontstekingen en ondersteunt het hart.
 • Diverse moleculaire posities en zonlicht:
  DHA’s unieke moleculaire structuur, met name in de sn-2 positie (dit wordt uitgelegd in de video), kan bijdragen aan gezondheidsvoordelen zoals verbeterde slaapkwaliteit door melatonineproductie en verhoogde synthese van vitamine D in de huid door interactie met zonlicht.

Training Inhoud

Uitklappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen