YHC Logo 2024 Zwart
Masterclass

Masterclass Blauw licht

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Inloggen om te bekijken
Begin
This training is currently closed

Waar gaat de masterclass over?

Thomas biedt in deze video inzichten over de effecten  van blauw kunstlicht op onze gezondheid. Hij belicht niet alleen de impact van overmatige blootstelling aan blauw licht op verschillende aspecten van onze algehele gezondheid, maar legt ook de nadruk op de verstoring van melatonine, een essentieel hormoon voor onze slaap-waakcyclus.

Blauw licht, dat vaak afkomstig is van digitale schermen en kunstmatige verlichting, kan de productie van melatonine onderdrukken, wat ons vermogen om in slaap te vallen en een gezonde slaap te behouden negatief beïnvloedt. Dit kan leiden tot slaapstoornissen en vermoeidheid.

Langdurige blootstelling aan blauw licht en een gebrek aan blootstelling aan natuurlijk licht kunnen in verband worden gebracht met een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen. De moderne leefstijl houdt vaak in dat we te weinig tijd buiten doorbrengen en te veel tijd besteden in kunstlicht, wat een negatieve invloed kan hebben op ons welzijn.

Thomas benadrukt het belang van bewustzijn en het nemen van stappen om onze blootstelling aan blauw licht te verminderen, vooral ‘s avonds, om je slaap en algehele gezondheid te beschermen.

Wat ga je leren?

  • Meer kennis en begrip over kunstlicht
  • De effecten van blauw licht op onze gezondheid 
  • Het effect op melatonine niveaus, je slaap en energie.

Training Inhoud

Uitklappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen